Les coses humanes, Katerine Tuil

Els Farel són una parella de classe benestant, amb èxit professional reconegut i, en definitiva, que es convenen. Viuen, sobretot, de portes cap enfora. En Jean, amb seixanta molts anys, és un periodista polític que no accepta el pas del temps. Autodidacta, ha aconseguit dirigir un programa televisiu diari en prime time durant moltes temporades. La Claire, de quaranta i pocs, és assagista i una de les veus feministes del moment. El matrimoni té un sol fill, l’Alexandre, 21 anys. Podríem classificar-lo com a jove promesa, de l’elit estudiantil, notes impecables i actualment estudiant a Stanford.

Amb motiu de l’entrega d’un premi de cert renom al seu pare, l’Alexandre torna a París a passar-hi uns dies. Un matí, després d’una vetllada que no recorda del tot per culpa del consum d’alcohol i cocaïna, és detingut i acusat de violació.

En els temps del #metoo i de -cada vegada més- escàndols sexuals, “Les coses humanes” fa un autèntic zoom out per jugar a mostrar-nos totes les tonalitats de grisos amb dues versions plenes d’incerteses i de buits. Mentides i falsos testimonis.

Amb un clar “només sí és sí” al cap, Karine Tuil s’arrisca i ens fa qüestionar les nostres creences i certeses. Un llibre que parla del consentiment sexual, judicis paral·lels, abús de poder, l’assetjament a xarxes socials…

Només dues persones saben què va passar. Aquí hi trobaràs l’exposició dels fets, declaracions de testimonis i al·legacions finals. Tu emets el veredicte.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *