Sis mesos d’hivern, Marta Buchaca

Quin fet marca l’inici d’una relació? La primera cita, el primer petó, el primer “t’estimo”…?

Les relacions d’ara són tan elàstiques i tenen uns límits tan diluïts que comptar aniversaris no sempre és fàcil.

Amb els finals sembla que la cosa sigui més senzilla. Avui estem junts i demà, no. Però, a vegades, les paraules marcades al calendari són un mer tràmit que evidencia una cosa també difosa en el temps.

“Sis mesos d’hivern” és el viatge d’una dona de 41 anys, escriptora i guionista, que de manera sobtada i sense saber per on li arriben els cops, es troba protagonitzant una separació, la seva, amb la particularitat de ser l’únic personatge que no té accés al guió. I no entén res.

Durant aquest temps, l’acompanyarem a teràpia de parella, a sessions de mediació, a l’Ikea. Veurem com gestiona la incomprensió, la indiferència, el ghosting, la solitud, la separació dels fills, buscar pis, el dol… I, encara que tot això passi durant una pandèmia mundial, és igual. Poc importa si a fora el món trontolla quan a dins t’han caigut els fonaments.

Quan et deixen d’estimar molt abans de fer sonar la paraula i marxen, però deixen el cos present, es crea una bifurcació que, per molt que sigui paral·lela, no deixa de ser una realitat diferent. Dues vides. I quan la ruptura finalment apareix t’adones que, potser s’ha desplaçat pocs centímetres, però res està al mateix lloc.

Una lectura àgil, que va enganxant a mesura que passen les pàgines. Àcida i irònica, però tendra al mateix temps. Tot i la temàtica, et fa passar una bona estona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.