Trio, Johanna Hedman

La Thora i l’August són amics d’infantesa. L’amor que senten l’un per l’altre és lliure, incondicional i no entén de límits. Formen una unitat inseparable i elàstica. Incompresa des de d’exterior.

Ella estudia dret i és membre d’una de les famílies més poderoses d’Estocolm. Això l’obliga a vestir una armadura, confosa a vegades per certa supèrbia. D’entrada, mai cau bé.

L’August, en canvi, cau bé sempre. També de classe alta, fa el possible per dedicar-se a l’art; mantenint-lo en una relació tensa amb la seva família.

L’Hugo estudia literatura i té una habitació llogada a casa dels pares de la Thora. I, tot i que al principi es mira aquesta unitat formada pels altres des de la distància i amb certa idolatria, a poc a poc aconsegueix penetrar-hi per formar part del nucli.

Amb ells passejarem pels carrers d’Estocolm, de Londres, de París, de Berlín i de Nova York. També veurem com les relacions entre ells es van trenant i destrenant. I descobrirem una manera d’estimar una mica diferent.

La història principal ens l’expliquen la Thora i de l’Hugo. De manera cronològica, a vegades una, a vegades l’altre, ens aniran explicant com passen els mesos entre classes, festes, trobades i viatges. 

Aquesta dinàmica és un dels factors clau que et manté enganxat a cada capítol. Les lleugeres diferències en la percepció de les situacions de cada un alimenten les ganes de saber com ho està vivint l’altre. Pots interpretar els silencis i detectar les petites capes que van estenent per allunyar-se i evitar patir. Però, es pot evitar patir quan s’estima?

Aquest excel·lent debut de Johanna Hedman és la fotografia d’una generació que ha d’anar esquivant obstacles mentre busca el seu lloc al món i aprèn a gestionar la por d’un futur incert. 

El detall en les descripcions de les emocions pot arribar a recordar a la Sally Rooney, però en aquest cas, els personatges cauen millor.

Si vols una lectura lleugera i que t’ampliï la visió de l’amor i les relacions, és aquesta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.